Afvalinzameling, grofvuil

Grof huishoudelijk afval is afval dat te groot of te zwaar is voor de grijze container. U kunt dit afval (tegen betaling) naar de milieustraat brengen. Voorbeelden van grof huishoudelijk afval:

  • Bankstellen

  • Matrassen

  • Meubilair

  • Laminaat

Wilt u dit grofvuil liever thuis laten ophalen?
Dit kan (tegen betaling) als u hiervoor een afspraak maakt met de Afvalstoffendienst op telefoonnummer (073)-6156575. Zorgt u er dan voor dat het afval aan straat staat op het afgesproken moment? De vuilophalers halen het namelijk niet voor u van zolder of uit de schuur. Biedt het grof afval compact aan, niet langer dan 2 meter en niet zwaarder dan 30 kilo per pakket.

Of brengt u het naar de kringloopwinkel?
Heeft u bruikbaar meubilair of andere spullen voor in huis die een tweede leven verdienen? Bel dan naar de kringloopwinkel. Zij komen uw bruikbare spullen gratis ophalen.

Kosten

Grof huishoudelijk afval kunt u zelf voor 0,15 euro per kilo (met een minimumtarief van 2,50 euro) naar de milieustraat brengen.

Als u het thuis laat ophalen, betaalt u 59,80 euro per m3 (afgerond per hele m3).
U kunt alleen contant betalen, dus zorg ook dat u thuis bent op het moment dat het afval wordt opgehaald. Degene die het afval komt halen, berekent hoeveel m3 afval u aanbiedt en dus de prijs.