Burgerlijke stand, afschrift

Van bijv. geboorte, huwelijk, partnerschap, echtscheiding en overlijden maakt de burgerlijke stand een akte op. Hiervan kan je een afschrift aanvragen. Een afschrift of uittreksel uit de Burgerlijke Stand vraag je aan bij de gemeente waar de akte is opgemaakt. Voor het buitenland heb je meestal een internationaal uittreksel nodig. Informeer hiervoor bij de instantie die om het afschrift of uittreksel vraagt. 

Je kunt een uittreksel online of persoonlijk aanvragen. Persoonlijk aanvragen doe je aan de balie van het gemeentehuis. Maak hier een afspraak om een balie te reserveren.  

Klik hier om een uittreksel aan te vragen

  • Een geldig identiteitsbewijs
     
  • Geld of je pinpas; je betaalt bij de aanvraag

Je krijgt het uittreksel direct mee aan de balie. Vraag je het online aan? Dan ontvang je het binnen enkele werkdagen thuis per post.

Afschrift of internationaal uittreksel Burgerlijke stand (bijv. geboorteakte, huwelijksakte, overlijdensakte)

€ 13,40

 Je betaalt de kosten bij de aanvraag. Uiteraard kun je dit pinnen

 

Je kunt iemand schriftelijk machtigen om voor jou een uittreksel aan te vragen. De gemachtigde moet 18 jaar of ouder zijn en zich kunnen legitimeren. In de machtiging moet beschreven staan welk uittreksel je nodig hebt en waar het voor is. Je moet de machtiging ondertekenen en een kopie van je identiteitsbewijs toevoegen.