Openbare laadpalen voor elektrische auto

Het aantal elektrische auto´s in Nederland stijgt hard. En dat is positief, want elektrisch rijden is beduidend duurzamer dan rijden op benzine of diesel. Daarom plaatst de combinatie Vattenfall - Heijmans 2500 nieuwe laadpunten in de provincies Brabant en Limburg. Door elektrisch te rijden draag je dus bij aan een schonere en stillere omgeving.

Voor 2020 en 2021 zijn de subsidiebedragen voor elektrische personenauto’s die aan de voorwaarden voldoen:

  • Gebruikte elektrische personenauto koop of private lease = € 2.000
  • Nieuwe elektrische personenauto koop of private lease = € 4.000

Vanaf 24 januari 2020 is er even geen partij waar u een openbare laadpaal kunt aanvragen. Dit komt doordat het contract van de provincie met Vattenfall dan afloopt. Er wordt daarom door de provincie een aanbestedingstraject gestart. Verwacht wordt dat er in mei 2020 weer een nieuw contract met een partij wordt afgesloten voor de laadpalen. Dit betekent dat als u na 24 januari een aanvraag indient, het langer duurt voordat u een besluit ontvangt of de laadpaal er kan komen.

We proberen de wachttijd tot het aanvragen van een openbare laadpaal zoveel mogelijk te beperken. De aanvragen die na 24 januari binnenkomen kunnen pas in behandeling worden genomen nadat de provincie een nieuw contract heeft afgesloten met een partij. Aanvragen na 24 januari blijft wel mogelijk via dit aanvraagportaal van Vattenfall.

Om de laadpunten te kunnen gebruiken heb je een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall werkt op alle laadpunten en is gratis aan te vragen via deze link. Op de laadpunten van Vattenfall-Heijmans in Brabant en Limburg laadt je met deze laadpas voor € 0,22 per kilowattuur.

De locatie van de laadpalen en of ze in gebruik of vrij zijn, is te bekijken via https://www.oplaadpalen.nl/.