Parkeren

Hier vindt u algemene regels over het parkeren in onze gemeente.

Parkeerproblemen?
Bij het beoordelen van een parkeerprobleem in een wijk hanteren we de 100 meter-norm. Kunt u uw auto niet binnen een straal van 100 meter parkeren? Dan is er sprake van een parkeerprobleem. We bekijken dan of er een oplossing tegen redelijke kosten mogelijk is. Ervaart u parkeerproblemen? U kunt dit melden bij de gemeente.

Uitrit vrijlaten
Er staat vaak een auto voor mijn uitrit. Kan er geen kruis geschilderd worden? Parkeren voor een inrit of een uitrit is niet toegestaan. Soms is dit niet altijd even duidelijk. Een kruis op de weg schilderen is niet bepaald fraai. Daarom werken we daar meestal niet aan mee. U kunt natuurlijk altijd op uw eigen perceel een bordje plaatsen met het opschrift 'Uitrit vrij laten' of iets van dezelfde strekking. Als de uitrit duidelijk herkenbaar is en er wordt toch geparkeerd, dan kunt u contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 - 88 44.

Kampeermiddelen en aanhangwagens
Binnen de bebouwde kom mogen kampeermiddelen (caravans, campers of vergelijkbare voertuigen) en aanhangers niet langer dan 3 dagen achtereen parkeren op de openbare weg.

Reclamevoertuigen parkeren
Het is niet toegestaan voertuigen te parkeren met daarop reclame, met als enige doel handelsreclame te maken. Een bedrijfsbusje met daarop de naam van uw bedrijf, of het bedrijf waar u werkt, kunt u natuurlijk wel gewoon op de openbare weg parkeren.

Vrachtauto's parkeren
Binnen de bebouwde kom is het niet toegestaan voertuigen te parkeren langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,4 meter. U mag uw vrachtwagen wel parkeren op het parkeerterrein aan de Bakkersdam in Heusden, aan de Spoorlaan in Drunen en ten oosten van de Venbroekstraat in Nieuwkuijk.