Parkeren Vesting Heusden

U kunt in de vesting Heusden alleen binnen de parkeervakken parkeren. Parkeert u buiten een parkeervak, dan riskeert u een boete. Daarnaast kunt u betaald parkeren. Woont u of heeft u een bedrijf in de vesting Heusden? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Op loopafstand van de vesting Heusden zijn grote parkeerterreinen aanwezig. U mag hier gratis en onbeperkt parkeren binnen de parkeervakken.

Parkeervergunning Heusden aanvragen (Inwoner)

Parkeervergunning Heusden aanvragen (Bedrijf)

Gratis parkeren
U kunt uw auto het beste aan de rand van de vesting parkeren. Er zijn drie grote parkeerterreinen beschikbaar:

 • Vestingstraat (P Heusden Centrum Zuid)

 • Mastdijk (P Heusden Centrum Oost)

 • Tramhaven (P Heusden Centrum West)

Parkeren is hier gratis. Vanaf hier wandelt u in circa 5 minuten naar het centrum.

Betaald parkeren
Op de volgende parkeerlocaties geldt betaald parkeren (tarief: 1 euro per uur):

 • Burchtplein (parkeertijd is onbeperkt);

 • Vismarkt (maximale parkeerduur is 1 uur);

 • Botermarkt (maximale parkeerduur is 1 uur).

Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. 's Avonds is het parkeren gratis. Op donderdag kunt u niet parkeren op de Vismarkt vanwege de wekelijkse markt.

Gehandicapten
In de vesting Heusden is een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar:

 • De gehandicaptenparkeerplaatsen zijn gratis, ook op locaties waar betaald parkeren geldt. Deze vindt u op het Burchtplein, de Htg. Johanna van Brabantstraat (kerk), de Hoogstraat (huisnummer 4), de Pelsestraat (Bezoekerscentrum), de Breestraat (Bezoekerscentrum), de Roomsche Kerkstraat (Sint Antoniushof) en de Demer (SeniorensociĆ«teit).

 • Als alle gehandicaptenparkeerplaatsen bezet zijn, kunt u gebruik maken van de reguliere parkeerplaatsen. U moet dan wel gewoon betalen.

 • U mag ook buiten een parkeervak parkeren. Dit mag voor maximaal 3 uur. Gebruik hiervoor naast uw gehandicaptenparkeerkaart ook uw blauwe parkeerschijf. Let erop dat u uw voertuig niet hinderlijk of gevaarlijk parkeert.

 • U mag niet op een parkeerplaats voor vergunninghouders parkeren.

Parkeren voor bussen
Bussen kunnen de vesting binnenrijden via de Steenweg en de Oudheusdensestraat. Passagiers kunnen vervolgens uitstappen op het Burchtplein. Bussen kunnen van maandag tot en met vrijdag parkeren op de parkeerplaats aan de Vestingstraat (P Heusden Centrum Zuid). Ook vanaf deze parkeerplaats is de vesting uitstekend te voet bereikbaar. In circa 5 minuten staat u in het centrum.

Op zaterdag en zondag kunnen de bussen de vesting binnenrijden via de N267 (afslag Heesbeen). Passagiers kunnen vervolgens uitstappen op het Burchtplein. Bussen moeten de vesting dan verlaten via de Hrt.J.v.Brabantstraat richting de Steenweg, om vervolgens via de N267, afslag Heesbeen te parkeren op de parkeerplaats aan de Grotestraat (P Heusden Centrum West). Deze parkeerplaats is alleen te bereiken via Heesbeen - Grotestraat. Ook vanaf deze parkeerplaats is de vesting in circa 5 minuten bereikbaar.

Tijdelijke parkeerontheffing
Gaat u verhuizen of uw woning of bedrijf verbouwen? In dergelijke gevallen kunt u een tijdelijke parkeerontheffing aanvragen. Bijvoorbeeld om een motorvoertuig te parkeren buiten de parkeervakken of op een plaats voor vergunninghouders. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

U loopt kans op een parkeerboete als u zich niet aan de parkeerregels houdt. Er zijn twee soorten parkeerboetes:

 • Betaald parkeren

  Als u geen kaartje heeft gekocht of de parkeertijd is verstreken, riskeert u een boete. Heeft u deze boete gekregen en bent u het hier niet mee eens, dan kunt u daartegen binnen 6 weken bezwaar maken. U kunt zich richten tot de gemeente 's-Hertogenbosch, t.a.v. afdeling bezwaar Stadstoezicht, Postbus 12345, 5200 GZ 's-Hertogenbosch of via parkeerbezwaren@s-hertogenbosch.nl. U moet de naheffingsaanslag betalen, ook als u een bezwaarschrift indient. Als uw bezwaar gegrond wordt verklaard, krijgt u het geld terug.

 • Fout parkeren

  Na ontvangst van de aankondiging, krijgt u een brief (de beschikking) met acceptgiro thuis gestuurd van het Centraal Justitieel Incassobureau. In de brief staat wat u kunt doen als u het niet eens bent met de boete. Bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) vindt u meer informatie.